10 metode de a ajuta copiii să gestioneze anxietatea

Publicat de Dr Mind pe

1. Ascultați și înțelegeți: Ascultați preocupările copilului dumneavoastră și încercați să înțelegeți cum se simte. Încurajați-l să vă spună ce îl preocupă sau îngrijorează și ofereți-i sprijin și înțelegere.
2. Relaxare prin respirație: Învățați copilul să respire profund și încet. Acest lucru poate ajuta la calmarea anxietății și la îmbunătățirea stării de spirit.
3. Practicarea mișcării: Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a reduce anxietatea. Faceți exerciții cu copilul dumneavoastră, mergeți cu bicicleta sau jucați fotbal. Orice activitate fizică poate ajuta.
4. Stabiliți o rutină: Când copiii au o rutină stabilă, știu ce să aștepte și se simt în siguranță. Planificați un program zilnic și includeți timp pentru jocuri, citit și relaxare.
5. Dormiți suficient: Somnul este important pentru reducerea anxietății. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră doarme suficient și într-un mediu confortabil.
6. Limitează expunerea la media: Uneori, media poate fi copleșitoare pentru copii. Limitați timpul petrecut în fața televizorului/telefonului și încurajați activitățile care implică interacțiunea socială și creativitatea.
7. Încurajați interacțiunea socială: Socializarea poate ajuta la construirea încrederii și a reducerii anxietății. Încurajați copilul dumneavoastră să se joace cu alți copii și să-și petreacă timpul cu familia și prietenii.
8. Evitați să evitați: Evitarea situațiilor stresante poate duce la creșterea anxietății. Încurajați copilul să înfrunte fricile lor treptat și cu sprijinul dumneavoastră.
9. Fiți un model pozitiv: Copiii urmează exemplele adulților din viața lor. Fiți un model de comportament
10. Vorbiți cu un specialist: Dacă anxietatea copilului dumneavoastră persistă, puteți discuta cu un specialist în sănătatea mintală care poate oferi consiliere și sprijin.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100