Impactul certurilor dintre părinți asupra copiilor

Publicat de Dr Mind pe

Suntem conștienți de faptul că fiecare familie poate întâmpina momente dificile și pot apărea certuri în relația de cuplu. Este important să înțelegem că aceste certuri pot avea un impact profund asupra copiilor, atât din punct de vedere emoțional, cât și în ceea ce privește sănătatea lor mintală.
Impactul certurilor asupra copiilor
Certurile frecvente sau conflictuale pot genera stres și anxietate în rândul copiilor. Aceștia pot resimți confuzie, frică sau chiar sentimente de vinovăție. Este posibil ca aceste experiențe să afecteze dezvoltarea lor emoțională și să influențeze modul în care se raportează la relațiile interpersonale.
Când știm că un copil este afectat de certurile părinților?
Dacă observați că cel mic are schimbări de comportament, o stare nu prea bună, dificultăți de somn sau la școală, înseamnă că poate fi afectat profund de certurile dintre părinți. Desigur, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să evitați cearta în preajma copilului și să discutați cu acesta, să îl liniștiți ulterior. De asemenea, consultarea unui specialist în sănătatea mintală poate fi un pas important pentru recuperare, pentru a oferi copilului sprijinul și îndrumarea necesare.
Cum poate ajuta clinica Dr. Mind?
La Dr. Mind, suntem aici pentru a oferi sprijin și terapie specializată copiilor care au fost afectați de conflictele părinților. Terapeuții noștri au experiență în lucru cu copiii și pot folosi tehnici și strategii adaptate vârstei și nevoilor individuale ale fiecărui copil. Suntem aici pentru a vă oferi sprijinul și îndrumarea necesare în această perioadă dificilă.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100