ADHD-ul la copii

Publicat de Dr Mind pe

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) sau tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate este o tulburare de comportament la copii, în care aceștia prezintă  trei elemente: hiperactivitate, impulsivitate și neatenție, cu grade variabile de severitate. 

Copiii cu ADHD (sau simptomele acestei tulburări):

  1. nu se pot concentra timp îndelungat, 

  2. pot fi agitați, 

  3. pot avea probleme cu organizarea și cu gestionarea timpului. 

De asemenea, aceștia pot avea probleme în a-și face prieteni și le pot fi afectate performanțele școlare.

Diagnosticul ADHD se bazează pe evaluarea comportamentului copilului, precum și pe informații obținute de la părinți sau învățători/profesori. Nu există un singur test sau examen care să poată diagnostica ADHD, astfel că este important să se facă o evaluare completă.

Tratamentul ADHD poate include terapie comportamentală, medicamente și intervenții în stilul de viață. Terapia comportamentală poate ajuta copilul să-și dezvolte abilități de auto-control, organizare și comunicare. Medicația poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și controlului comportamentului. Intervențiile în stilul de viață pot include schimbări în mediu și rutină, precum și modificări ale dietei și activității fizice.

 

La Dr. Mind monitorizăm și adaptăm tratamentul în funcție de nevoile individuale ale fiecărui copil. Cu un tratament adecvat, copiii cu ADHD își pot îmbunătăți semnificativ comportamentul și pot avea o viață productivă și cu reușite.

 

În concluzie, ADHD este o tulburare de comportament frecventă la copii, caracterizată prin simptome precum hiperactivitate, impulsivitate și dificultăți de atenție, care, cu monitorizare atentă și tratament adecvat pot fi îmbunătățite, iar copiii pot avea o viață normală. Desigur, părinții joacă un rol cheie și trebuie să știe că intervenția timpurie este cea mai benefică pentru copil, așa că atunci când sesizează simptomele mai sus menționate, este important să vină la un consult de specialitate.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100