Anxietate

Publicat de Dr Mind pe

Anxietatea este o emoție normală, care poate fi resimtita de toata lumea in anumite situații, conform lui Michael Rutter. Anxietatea poate avea diferite forme, cum ar fi frica sau ingrijorarea, si poate fi rezonabila sau excesiva in raport cu situatia reala. Anxietatea poate avea un impact negativ asupra modului in care o persoana functioneaza zilnic, daca este prea intensa sau prelungita, dar, in general, poate fi controlata si gestionata prin tehnici de relaxare si gandire pozitiva.

Persoanele care sufera de anxietate pot experimenta chiar și simptome fizice, cum ar fi transpiratii, dificultati de respiratie, palpitatii, senzatie de sufocare sau dureri de cap, precum si simptome emotionale, cum ar fi teama, ingrijorare sau neliniste. Anxietatea poate avea diferite forme, cum ar fi tulburarea de panica, tulburarea de fobia sociala, tulburarea obsesiv-compulsiva sau tulburarea de stres post-traumatic. 

Tratamentul pentru anxietate poate include terapie cognitiv-comportamentala, terapie de acceptare si de gestionare, medicatie sau o combinatie a acestora. 

 

Noi în clinica Dr. Mind te putem ajuta să gestionezi anxietatea, așa că te așteptăm să ne spui cu ce stări de confrunți și te vom ghida pentru a-ții îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. 

Categorii: Patologii

+40743 105 100