Tulburari psihice reactive la factori de stres

Publicat de Dr Mind pe

Tulburarile psihice reactive la factori de stres sunt afectiuni care pot aparea ca raspuns la un eveniment stresant sau la o perioada de stres prelungit. Acestea pot include tulburari de anxietate, depresie, tulburari de stres post-traumatic (PTSD) si alte tulburari.

 

La copiii mici, divortul parintilor sau doliul le poate afecta abilitatea de a se face intelesi si de a interactiona cu ceilalti, de a invata si de a se dezvolta. La copiii mai mari, poate avea un impact asupra abilitatii lor de a se concentra sau de a lua decizii, de a avea incredere in ei si de a se descurca cu schimbarile.

 

Tulburarile psihice reactive la factori de stres pot avea diverse simptome, cum ar fi anxietatea sau starea de panica, depresia sau sentimentul de vina, dificultatea de concentrare sau de a lua decizii, iritabilitatea sau agresivitatea, dificultati de somn sau modificari de apetit.

 

Tratamentul tulburarilor psihice reactive la factori de stres poate include terapia cognitiv-comportamentala, terapia prin expunere, terapia cognitiva sau medicatia, in functie fiecare caz în parte. 

 

Aceste tulburari pot afecta calitatea vietii si cauza dificultati in relatiile cu ceilalti, asa ca acorda-le atentie si vino la un specialist din clinica Dr. Mind pentru a primi planul potrivit nevoilor tale.

+40743 105 100