Atentia deficitara hiperkinetica (ADHD) la copii

Publicat de Dr Mind pe

Atentia deficitara hiperkinetica (ADHD) este o tulburare de comportament care afecteaza copiii si poate provoca dificultati in concentrarea atentiei, hiperactivitate si impulsivitate. Aceasta tulburare poate afecta capacitatea copiilor de a invata si de a se adapta la mediul lor social si educational.

Simptomele ADHD pot varia, dar in general copiii cu aceasta tulburare au probleme in a-si concentra atentia si sunt hiperactivi si impulsivi. Acesti copii pot avea dificultati in a se concentra pe o singura activitate pentru o perioada indelungata de timp si pot fi distrasi usor de lucruri care nu au legatura cu activitatea la care lucreaza. De asemenea, pot avea probleme in a-si controla impulsurile si pot actiona fara a gandi in prealabil consecintele actiunilor lor.

ADHD poate afecta negativ performantele academice ale copiilor si poate provoca probleme in relatiile lor sociale. Copiii cu ADHD pot avea dificultati in a face prieteni si in a se adapta la regulile si cerintele impuse de mediul lor educational. De asemenea, pot avea probleme in a respecta regulile si in a-si controla comportamentul in situatii sociale.

Tratamentul ADHD implica de obicei terapia comportamentala si medicamente. Terapia comportamentala poate ajuta copiii cu ADHD sa-si dezvolte abilitati de comunicare si de rezolvare a problemelor, precum si sa-si imbunatateasca capacitatea de a se concentra si de a-si controla impulsurile.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100