Autismul
Autismul este un spectru de tulburări de dezvoltare care se caracterizează prin probleme de comunicare, de interacțiune socială și de comportament. Persoanele cu autism au dificultăți în a înțelege punctele de vedere ale altor persoane și în a se adapta la schimbările în rutina zilnică. Pot avea dificultăți în a exprima nevoile și emoțiile lor și pot avea interese și comportamente repetitive.
De obicei, este diagnosticat la copiii mici și este caracterizat prin dificultăți în interacțiunile sociale, dificultăți în comunicarea verbală și nonverbală și comportamente repetitive. Intervenția timpurie și terapia pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor și fac mai ușor pentru persoanele cu autism să aibă o viață cât mai normală.
Aceste terapii sunt un proces complex care implică o abordare terapeutică individualizată, care poate include terapii comportamentale, terapii cognitive, terapii fizice sau terapii de comunicare.
Terapiile comportamentale se concentrează pe învăţarea comportamentelor sociale şi a abilităţilor de comunicare prin antrenamente şi recompense. Terapiile cognitive încearcă să îmbunătăţească abilităţile cognitive ale persoanei cu autism, cum ar fi atenţia, memoria şi gândirea abstractă.
Terapiile fizice se concentrează pe dezvoltarea abilităţilor motorii fine şi grosiere şi pe îmbunătăţirea coordonării şi a echilibrului.
Terapiile de comunicare, cum ar fi terapia prin limbaj şi terapia prin semne, încearcă să îmbunătăţească abilităţile de comunicare ale persoanei cu autism, fie prin învăţarea vorbirii, fie prin utilizarea semnelor sau a altor forme de comunicare non-verbală.
În plus, pot fi folosite medicamente pentru a controla simptomele asociate autismului, cum ar fi hiperactivitatea, agitaţia şi tulburările de somn.
Medicii și terapeutii din clinica Dr. Mind sunt profesioniştii care vă pot ajuta să identificaţi cele mai bune opţiuni de terapie în autism.