Cum putem gestiona conflictele între frații sub 3 ani

Publicat de Dr Mind pe

Gestionarea relației dintre frații de vârstă mică poate fi o provocare, dar există câteva sfaturi practice pentru a menține o atmosferă armonioasă în familie:
???? Setați exemplele potrivite: Fiți un model pentru comportamentul pozitiv și respectuos. Copiii mici învață prin imitație, așa că arătați-le cum să se comporte frumos unul cu celălalt. Puteți chiar să inițiați jocuri de rol care promovează colaborarea și înțelegerea reciprocă, cei mici le vor îndrăgi, mai ales dacă le pregătiți un mic scenariu, faceți schimbări de voce sau de expresie.
???? Supravegheați și mediați interacțiunile: Fiți atenți la modul în care copiii interacționează, chiar și în joacă, și interveniți înainte ca un conflict să se agraveze. Arătați-le prin joc că pot găsi soluții în care amândoi pot avea de câștigat.
???? Abordarea tulburărilor de comportament, somn sau alimentație: Dacă la unul dintre copii debutează un comportament neobișnuit, încercați să identificați cauza declanșării și să interveniți timpuriu în corectarea. Perpetuarea unui anumit tip de comportament nu aduce beneficii pe termen lung și devine mai dificil de remediat. Pentru reglarea somnului, o rutină aplicată zilnic poate fi de ajutor, iar pentru tulburările de alimentație asigurați-vă că mesele sunt sănătoase, variate în alimente și momente plăcute pentru fiecare membru al familiei.
???? Evitați comparațiile sau favorizarea: Evitați să comparați copiii sau să favorizați pe unul dintre ei. Fiecare are propriile calități și talente, iar comparațiile pot alimenta rivalitatea. În momentele de conflict, încercați să rămâneți neutri și să vă concentrați pe rezolvarea problemei.
???? Organizați activități comune, potrivite pentru vârstele lor: Planificați momente de joacă în care copiii să se implice împreună și să se distreze. Acestea vor contribui la consolidarea legăturilor dintre ei și la dezvoltarea abilităților de cooperare.
???????? Apreciați momentele de cooperare: Lăudați-i și apreciați-i atunci când cooperează și se înțeleg unul cu celălalt. Afișați entuziasm pentru comportamentul pozitiv.
???? Oferiți iubire și înțelegere: Asigurați-vă că fiecare copil primește atenție și timp de calitate cu fiecare dintre voi, părinții. Arătați-le că îi iubiți și îi susțineți indiferent de situație.
Amintiți-vă că este normal să existe rivalități între frați, mai ales la vârstele fragede. Cu răbdare, înțelegere, sprijin și trucul din postarea anterioară puteți ajuta la construirea unei relații sănătoase și iubitoare între copii.
Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100