Cum sa pregatesti copilul pentru vizita la medicul psihiatru pediatru

Publicat de Dr Mind pe

Vorbim astăzi despre cum poti tu, părinte, să pregătești copilul pentru o vizită la medicul psihiatru. Această etapă este una foarte importantă pentru cooperarea copilului în cabinet, și, desigur, pentru o evaluare cât mai corectă.

În primul rând, este important să explici copilului că medicul psihiatru este un doctor care îl poate ajuta să se simtă mai bine și să își gestioneze mai bine emoțiile și gândurile.
Înainte de consult, încearcă să vorbești cu copilul despre ceea ce se va întâmpla la întâlnirea cu medicul psihiatru. Asigură-l că nu va fi singur în această întâlnire și că tu sau alt adult în care are încredere va fi acolo cu el. Încurajează-l să-ți împărtășească grijile și fricile sale în legătură cu vizita la medicul psihiatru.
În ziua consultului, asigură-te că cel mic a mâncat și a băut suficient, și că este îmbrăcat confortabil. Ajungeți cu câteva minute înainte de programare pentru a vă putea așeza și a vă relaxa înainte de întâlnirea cu medicul psihiatru.
La consult, în cabinet, încurajează copilul să-și spună povestea și să-și împărtășească gândurile și sentimentele fără jenă. În timpul consultului, medicul psihiatru va pune întrebări pentru a înțelege mai bine problemele cu care se confruntă copilul și va face recomandări pentru a-l ajuta să se simtă mai bine.
În final, este important să îl feliciți pe copil pentru că a avut curajul să se întâlnească cu medicul psihiatru și să spună ce și cum simte. Oferă-i o recompensă care să îl bucure și încurajează-l pe viitor să vorbească despre experiența avută și să discute ceea ce a învățat cu tine și cu familia.
Sperăm că aceste sfaturi să te ajute să aveți vizite la medicul psihiatru pediatru mai confortabile, în care copilul să colaboreze cât mai mult. Noi la Dr. Mind susținem sănătatea mintală și emoțională a copiilor și adolescenților și suntem aici să îi ajutăm în mod personalizat pe fiecare.
???? Ne găsiți pe str. Cernăuți 13, Bloc A10, scara 2,  Parter, Ap.54, sectorul 2, Bucureşti
???? Programări la: +40743 105 100 sau la +0314 210 332

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100