Depresia la copii există! Ce pot face părinții

Publicat de Dr Mind pe

Depresia poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, iar copiii nu fac excepție. Este important ca voi, părinții, să fiți conștienți de semnele și simptomele depresiei, pentru a interveni la timp și a oferi sprijinul necesar.
Semne și simptome ale depresiei la copii:
• Schimbări bruște în comportament și dispoziție.
• Pierderea interesului pentru activitățile preferate.
• Probleme cu somnul sau alimentația.
• Dificultăți la școală și/sau în relațiile sociale.
• Izolarea și retragerea.
????‍⚕️ Ajutor profesional:
Depresia necesită o abordare integrată, iar consultațiile cu specialiști în sănătatea mintală sunt esențiale. Terapia individuală și, în anumite cazuri, medicația, pot fi parte a unui plan de tratament eficient.
Cum puteți să ajutați copii deprimați?
Ascultați și discutați: fiți acolo pentru copil, oferindu-i un spațiu sigur ca să-și împărtășească gândurile și emoțiile.
Terapie și tratament: Colaborați cu specialiști pentru a asigura continuitatea sprijinului acasă.
Promovarea activităților plăcute: Încurajați copilul să continue să participe la activități care îi aduc bucurie și împlinire.
Urmărirea progresului: Fiți implicați în monitorizarea progresului și ajustarea strategiilor în funcție de nevoile individuale ale copilului.
???? La Dr. Mind, suntem aici pentru a oferi sprijinul necesar copiilor și părinților în gestionarea depresiei. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații și consultații personalizate.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100