Dezvoltarea rezilienței: cum îi ajutăm pe copii să facă față provocărilor
În luna octombrie, dedicată sănătății mintale, este esențial să discutăm despre cum putem sprijini reziliența copiilor în fața provocărilor vieții. Să îi ferim de probleme pentru totdeauna este imposibil, așa că dezvoltarea rezilienței este un atu care trebuie dezvoltat. Cum? Află câteva sfaturi aici:
1. Spune-le că e în regulă să simtă orice fel de emoții: Nu există emoții greșite, toate sunt valide. Oferiți-le un spațiu sigur în care să își exprime sentimentele fără judecată.
2. Încurajează strategii de gestionare a stresului: Împreună, puteți descoperi tehnici care îi ajută să se relaxeze și să facă față situațiilor tensionate. Poate respirație, plimbare sau joacă, orice funcționează pentru voi, ca familie.
3. Încurajează rezolvarea problemelor: Ajută-i să găsească soluții pentru provocările lor mai mici sau mai mari și nu interveni tu cu soluția, chiar dacă îți e mai la îndemână. Această abilitate le va fi de mare ajutor pe termen lung.
4. Promovează un stil de viață sănătos: Alimentația echilibrată, exercițiile fizice și somnul odihnitor contribuie semnificativ la reziliența copiilor. Și la sănătate, desigur.
5. Oferă susținere și încurajare: Să știe că părinții sunt acolo pentru ei în momente dificile le oferă siguranță și încredere.
Fiecare copil are o putere de reziliență unică. Prin sprijinul și încurajarea voastră a părinților și a noastră, a specialiștilor, îi ajutăm să-și construiască abilități care îi vor însoți toată viața. Noi la Dr. Mind, suntem aici pentru a oferi evaluări și intervenții personalizate pentru toți copiii. Susținem sănătatea mintală și suntem pregătiți să oferim sprijin individualizat fiecărei familii.
0 comentarii