Disgrafia

Publicat de Dr Mind pe

Astăzi vorbim despre disgrafie, o tulburare de învățare sau, mai precis, de scriere, care poate afecta copiii în dezvoltarea lor școlară. Părinții trebuie să cunoască semnalele și simptomele acestui diagnostic pentru a putea interveni în mod corespunzător și a oferi sprijinul necesar copilului.
Disgrafia este caracterizată de dificultăți în a scrie clar și coerent, nelizibil, cu probleme de precizie și viteză. Copiii cu disgrafie au dificultăți în formarea literelor, spațierea corectă a cuvintelor, poziționarea în pagină, respectarea regulilor de ortografie și coordonare motorie slabă în timpul scrierii. Aceste dificultăți pot afecta performanțele școlare și pot conduce la frustrare și afectarea încrederii de sine a copilului. Dacă se observă frecvent și pe termen lung aceste semne, este important ca părinții să se adreseze unui specialist în domeniul sănătății mintale. Acesta va efectua o evaluare completă pentru a determina natura și severitatea disgrafiei și va recomanda intervenții și terapii adecvate.
Terapiile recomandate pentru disgrafie pot include terapia ocupațională, care se concentrează pe îmbunătățirea abilităților motorii fine și coordonarea mână-ochi, terapia vizuală pentru a corecta eventuale probleme de vedere asociate cu scrierea și terapia de scriere, care ajută copiii să învețe tehnici și strategii pentru a îmbunătăți scrierea.
Este important ca părinții să înțeleagă că disgrafia poate fi gestionată și ameliorată printr-o intervenție adecvată. Cu ajutorul terapiei și sprijinului emoțional, copiii pot învăța tehnici de scriere mai eficiente și își pot îmbunătăți încrederea în propriile lor abilități.
Totuși, părinți, nu uitați că fiecare copil este unic și că fiecare are nevoie să primească sprijinul personalizat. Noi, la Dr. Mind, suntem aici să susținem sănătatea mintală și suntem pregătiți să oferim sprijin individualizat fiecărui mic pacient.
???? Ne găsiți pe str. Cernăuți 13, Bloc A10, scara 2, Parter, Ap.54, sectorul 2, București
???? Programări la: +40743 105 100 sau la +0314 210 332
Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100