Dislexia

Publicat de Dr Mind pe

În seria noastră de postări despre tulburările de învățare la copii, continuăm cu un subiect important: dislexia. Dislexia este o tulburare de învățare specifică lecturii, care provoacă dificultăți de citire din cauza problemelor de identificare a sunetelor și a modului în care acestea se raportează la litere și cuvinte (decodare). Numită și dizabilitate de citire, dislexia afectează zonele creierului care procesează limbajul și poate afecta copiii în procesul lor de alfabetizare.

Cum putem identifica dislexia? Copiii cu dislexie au un nivel normal de inteligență și, de obicei, nu au nicio problemă oftalmologică. Copiii cu dislexie pot avea dificultăți în recunoașterea și înțelegerea cuvintelor scrise, în citirea fluentă, în ortografie și în înțelegerea textelor. Este important să observăm semnele precum confuzia literelor sau inversarea lor, dificultatea de a urmări liniile de pe pagină sau efortul excesiv depus pentru citire.

Majoritatea copiilor cu dislexie pot fi performanți la școală cu ajutorul unor terapii specializate, iar sprijinul emoțional joacă, de asemenea, un rol important. Echipa Dr. Mind. poate efectua evaluări precise și poate dezvolta strategii personalizate pentru a sprijini copiii cu dislexie.

Terapia pentru dislexie poate include abordări diferite, cum ar fi terapia multisenzorială și terapia fonologică. Acestea se concentrează pe dezvoltarea abilităților de recunoaștere a sunetelor, a corelației sunet-litere și a citirii cuvintelor. Terapeutul poate folosi tehnici specifice și materiale adaptate pentru a sprijini procesul de învățare al copilului.

La Dr. Mind, ne concentrăm pe abordări individualizate și înțelegerea unică a nevoilor copiilor cu dislexie. Înțelegem că fiecare copil are un ritm și un stil de învățare diferit, iar acest lucru poate face diferența în depășirea obstacolelor și în atingerea succesului.

Continuăm să promovăm conștientizarea și susținerea pentru copiii cu tulburări de învățare, inclusiv dislexie. În următoarele postări, vom explora și alte tulburări de învățare și modalități prin care îi putem sprijini pe copii în călătoria lor spre succes școlar și dezvoltare personală.

???? Programări la: +40743 105 100 sau la +0314 210 332

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100