Idei de organizare pentru cand copiii nu merg la grădiniță/școală

Publicat de Dr Mind pe

Gripa tot mai răspândită prin școli sau grădinițe determină mulți copii să rămână acasă și tot mai mulți părinți să fie nevoiți să nu se ducă la serviciu, să găsească alternative ca cineva să aibă grijă de copiii sau să lucreze de acasă. Desigur, nici o variantă nu este ușoară, fiind dificil să îngrijești un copil bolnav și să și lucrezi în același timp. Totuși, cu puțină organizare și înțelegere reciprocă, puteți trece cu bine peste această perioadă și vă împărtășesc câteva gânduri care vă pot fi de folos.
1. Respectați-le programul: Chiar dacă nu merg la grădiniță, copiii rămân ancorați în rutina lor obișnuită prin menținerea unui program similar cu cel de la grădiniță: servirea micului dejun, activități, gustare, prânz, somn și mișcare.
2. Asigurati-va că pe lângă jucării au parte și de activități: Jucăriile pot ține copiii ocupați o perioadă, dar dacă pe lângă acestea le oferiți și oportunitatea de a participa la activități precum desenat, pictat, decupat, sortat etc. ei se vor distra un timp mai îndelungat prin casă.
3. Încurajați independența: Copiii pot avea inițiative și se pot îndrepta singuri către activități independente, cum ar fi construitul cu piese de puzzle, cuburi, lego sau plastilina.
4. Mențineți o atmosferă pozitivă: Încercați să mențineți o atmosferă pozitivă în timp ce copiii sunt acasă, chiar dacă poate fi stresant să lucrați și să îi și îngrijiți.
5. Împărțiți responsabilitățile: Pe cât posibil, încercați să împărțiți cu partenerul responsabilitățile de a avea grijă de copii astfel încât să puteți amândoi să vă ocupați de treburile casnice și de alte obligații.
6. Organizați-vă cât mai eficient: Găsiți momentele în care copiii sunt ocupați cu activități sau jucării ca să lucrați, fiți eficienți cu prepararea mâncării și obțineți cât de mult timp posibil pentru lucru atunci când copiii dorm.
7. Solicitați ajutor: Din păcate nu mai există ideea de a avea aproape un grup de oameni la care poți apela oricând pentru a lăsa copii, dar dacă aveți posibilitatea, solicitați ajutorul cunoștințelor sau al familiei pentru avea grijă de copii cât dvs. lucrați sau preparați mâncare.
Cel mai important mindset în perioada în care copiii nu merg la școală sau la grădiniță pentru că sunt bolnavi este că va trece și că această stare este temporară. Fiți flexibili și atenți la nevoile copiilor și încercați să găsiți un echilibru între muncă și îngrijirea copiilor, între starea dvs. emoțională și ce transmiteți copiilor pentru că de multe ori starea noastră se oglindește și în copii.
Susținem sănătatea mintală și emoțională a copiilor și adolescenților și suntem aici să îi ajutăm în mod personalizat pe fiecare.
Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100