Inceputul de an inseamna revenirea la rutine si reconectare

Publicat de Dr Mind pe

Începutul de an poate însemna pentru copii reîntoarcerea la rutină și la programul obișnuit după o perioadă de vacanță, ceea ce pentru unii poate fi o sursă de confort și siguranță, iar pentru alții un disconfort. Indiferent de contextul individual, începutul de an poate fi un moment emoționant pentru copii, iar după perioada sărbătorilor, când oricum au fost solicitați emoțional mai intens, este bine ca părinții să fie mai aproape de nevoile emoționale ale copiilor. Iată cum puteți face acest lucru:

1. Apreciați atunci când se comportă bine: copiii au nevoie de afecțiune și încurajare, așa ca arătați-le cât de mult le apreciați comportamentele pozitive, prin cuvinte, atingeri sau îmbrățișări.

2. Comunicați deschis: discutați cu copii despre emoțiile lor și întrebați-i cum se simt. Acest lucru îi poate ajuta să își exprime sentimentele într-un mod mai sănătos și să se simtă mai conectați cu voi.

3. Asigurați-vă că dorm suficient și că mănâncă sănătos: dacă în perioada sărbătorilor au dormit mai puțin sau poate au mâncat mai multe dulciuri, începutul de an este foarte bun pentru a regla aceste aspecte, fără agitație. Asigurați-vă că reveniți la programul de somn obișnuit și că au parte de mese și gustări sănătoase.

4. Reamintiți limitele, într-un mod clar: poate împreună cu familia extinsă v-ați mai abătut de la limitele obișnuite, însă copiii au nevoie de limite clare pentru a se simți în siguranță și a înțelege ce se așteaptă de la ei. Reamintiți-le limitele și regulile și intrați încet în ritmul cotidian al fiecărei familii.

5. Găsiți modalități de a-i ajuta să își exprime emoțiile, într-un mod sănătos. Copiii pot avea nevoie de ajutor pentru a învăța să-și exprime emoțiile într-un mod sănătos, cum ar fi prin desen sau joacă. Încercați să le oferiți cât mai multe oportunități de a face acest lucru.

În cele din urmă, fiți răbdători și înțelegători cu voi, dar mai ales cu copiii, deoarece sunt încă în procesul de învățare și dezvoltare. Vă doresc readaptare lină și cât mai multe momente frumoase alături de copii!

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100