Înțelegerea și gestionarea emoțiilor la copii

Publicat de Dr Mind pe

În lumea copiilor, „Mami, am niște emoții puternice și nu știu ce să fac cu ele” sună mai degrabă ca „Mami, vrei să ne jucăm?”. A înțelege și a gestiona aceste emoții este o parte foarte importantă în relația părinte-copil.
Uneori, chiar și noi, adulții, avem dificultăți în a recunoaște și a exprima emoțiile. La fel se întâmplă și la copiii, fie ei de vârstă mică, preadolescenți sau adolescenți. Este perfect normal. Rolul nostru ca părinți este înțelegem semnalele subtile și să le oferim spațiul necesar să își exploreze și să își exprime sentimentele.
Copiii nu prea pot să pună în cuvinte emoțiile pe care le trăiesc. Așadar, este important să le oferim un mediu sigur și deschis în care să se simtă confortabil să spună ce gândesc și ce simt. Ascultarea activă și încurajarea comunicării fără a judeca sunt fundamentale.
A fi părinte este un full time job, fără vacanțe sau zile libere, așa că lucrul la construirea unei relații bazate pe încredere este continuu. O comunicare deschisă, în care copiii știu că pot veni către părinți oricând au nevoie de sfat sau sprijin  este cheia pentru o relație sănătoasă părinte-copil
Noi la Dr. Mind avem în focus sănătatea mintală și emoțională a copiilor și părinților și lucrăm personalizat cu fiecare nevoie în parte.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100