Istoria tulburării de spectru autist (TSA)

Publicat de Dr Mind pe

Astăzi, am decis să vă aducem în atenție istoria tulburării de spectru autist (TSA). Autismul a fost descris pentru prima dată în 1943 de către medicul austriac Leo Kanner, care a observat că unii copii aveau probleme în interacțiunea socială și prezentau comportamente repetitive și restricționate.

Această condiție a fost numită inițial „autism infantil precoce” sau „autism clasic”. Însă, înainte de acest pas, autismul a fost deseori confundat cu alte afecțiuni psihice, inclusiv cu schizofrenia. Această confuzie a fost cauzată în parte de faptul că unele dintre simptomele autiste pot fi similare cu cele ale schizofreniei, cum ar fi dificultățile de comunicare și problemele de interacțiune socială.

În 1944, Hans Asperger, un medic austriac, a descris o formă diferită de autism, cunoscută astăzi sub numele de sindromul Asperger. Această formă de autism se caracterizează prin dificultăți în interacțiunea socială și de comunicare, dar fără întârziere în dezvoltarea limbajului.

De-a lungul anilor, înțelegerea și diagnosticul autismului s-au îmbunătățit. În 1980, autismul a fost inclus în Manualul de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mintale (DSM) ca „tulburare autistă”. În 1994, DSM a fost actualizat, introducând termenul „tulburare de spectru autist” (TSA) pentru a reflecta variația în prezentarea simptomelor.

Astăzi, diagnosticarea și tratarea TSA sunt mai accesibile și mai bine înțelese decât oricând. Copiii cu TSA beneficiază de intervenții timpurii și de terapii personalizate care le pot ajuta să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și interacțiune socială și să ducă o viață fericită și împlinită.

Noi la Dr. Mind susținem sănătatea mintală și emoțională a copiilor și adolescenților și suntem aici să îi ajutăm în mod personalizat pe fiecare.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100