Mituri despre autism

Publicat de Dr Mind pe

La clinica Dr. Mind, suntem dedicați să oferim suport și tratament celor care trăiesc cu tulburarea de spectru autist. În acest sens, am observat că există multe mituri și idei greșite despre această afecțiune. Prin urmare, astăzi am decis să abordăm câteva dintre cele mai frecvente mituri despre autism.

Miturile despre tulburarea de spectru autist (TSA):


MIT: Copiii cu TSA nu vorbesc niciodată sau sunt non-verbali.

REALITATE: Majoritatea copiilor cu TSA pot vorbi și comunică în mod activ, dar adesea se confruntă cu dificultăți în dezvoltarea abilităților de comunicare și interacțiune socială.


MIT: Autiștii sunt genii.

REALITATE: Deși unii autiști pot avea abilități speciale sau interese intense în anumite domenii, această afecțiune nu garantează o inteligență peste medie sau abilități extraordinare într-un anumit domeniu.


MIT: Autiștii nu au emoții sau empatie.

REALITATE: Persoanele cu TSA pot simți emoții la fel ca oricine altcineva, dar adesea au dificultăți în a-și exprima sau înțelege emoțiile altor persoane.


MIT: Autismul este cauzat de vaccinuri.

REALITATE: Studiile ample și cercetările au arătat că nu există nicio legătură între vaccinurile copilăriei și autism.


MIT: Autismul poate fi vindecat.

REALITATE: Autismul nu poate fi vindecat, dar copiii cu TSA pot beneficia de terapii și intervenții timpurii care pot îmbunătăți abilitățile de comunicare și interacțiune socială.


Sperăm că aceste informații v-au fost utile și au clarificat câteva preconcepții. Noi la Dr. Mind susținem sănătatea mintală și emoțională a copiilor și adolescenților și suntem aici să îi ajutăm în mod personalizat pe fiecare. 

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100