Pregătirea pentru începerea școlii: sfaturi pe care părinții le pot oferi copiilor

Publicat de Dr Mind pe

Un nou an școlar este pe cale să înceapă, iar voi, părinții, sunteți cu siguranță mult mai emoționați decât copii. Este și normal, mintea de adult își face mult mai multe griji, uneori chiar mai multe decât este cazul. Ca să vă venim în ajutor, am creat câteva sfaturi pe care le puteți oferi copiilor înainte de începerea școlii, pentru ca lucrurile să fie mai liniștitoare pentru toată lumea: copii, părinți, învățători, profesori.
Copilul meu drag, școlarul meu iubit,
Fii deschis către noi prietenii: Fii sociabil și apropie-te de copiii noi. Prietenii sunt o sursă importantă de sprijin și încurajare.
Ascultă cu atenție în timpul cursurilor: Fii atent la explicațiile profesorilor, o ascultare atentă este cheia înțelegerii materiei.
Fii organizat: Te voi ajuta să îți organizezi caietele, manualele și materialele școlare astfel încât să le ai la îndemână, iar mai apoi va fi nevoie să menții această ordine, pentru a-ți fi ușor să le găsești la nevoie.
Ce curiozități ai? Întreabă-mă orice îți trece prin minte legat de școală. E important să îți pot oferi claritate, ca să știi la ce să te aștepți.
Hai să vedem unde ai vrea să ajungi la finalul anului școlar: Ce ai vrea să afli de la învățător/profesor anul acesta? Ce ti-ar plăcea să descoperi? La ce crezi că te descurci cel mai bine? Sunt întrebări care vă vor ajuta să setați obiective realiste și pe care să le puteți urmări în evoluție.
Înveți, iar apoi te și distrezi: Mă voi asigura că vei avea timp de joacă după școală și că vei avea timp să te distrezi, să te întâlnești cu prietenii și că apoi îți rămâne timp și energie să îți faci și temele.
Fii responsabil! Temele și proiectele pe care le primești de la școală sunt importante, așa că asigură-te că le finalizezi în timp util și că le duci la bun sfârșit.

Fii deschis la feedback: Feedback-ul profesorilor sau învățătorului este important pentru dezvoltarea și formarea ta, așa că fii deschis și curios despre cum te descurci cu anumite activități și vom găsi mereu modalități de a-ți îmbunătăți performanța.
Respectă regulile școlii: Respectarea regulilor este esențială pentru siguranța ta. Astfel arăți respect față de ceilalți, dar și față de tine!

Sperăm să vă ajute aceste sfaturi și să aveți un parcurs școlar cât mai liniștit, armonios și plin de reușite! Succes la școală!

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100