Pregătirea pentru începerea școlii: sfaturi pentru părinți

Publicat de Dr Mind pe

Dragi părinți, începerea școlii este un moment important în viața copiilor voștri, iar pentru o acomodare sau reacomodare liniștite, vă lăsăm câteva sfaturi:
Implicați-vă activ: Implicați-vă în educația copiilor voștri. Stați de vorbă cu ei despre noul an școlar, ascultați-le grijile și așteptările și oferiți-le sprijinul vostru. Interesați-vă cine le sunt profesorii, cum se simt în preajma lor, ce temeri și greutăți au.
Vizitați școala: Familiarizați copiii cu locul în care se află școala, vizitați curtea sau chiar interiorul școlii și clasele, dacă este posibil. Oferiți-le explicații despre materiile pe care le vor studia, cum va fi formatul cursurilor și faptul că vor avea pauze și activități sportive, că vor cunoaște copiii noi și cât mai multe informații despre ce vor face, cât vor sta, la ce trebuie să fie atenți și cum să-și poarte de grijă cât mai bine.
Faceți cupărături pentru școală: Mergeți împreună cu copiii la cumpărături pentru rechizite și haine. Aceasta poate fi o ocazie minunată pentru a discuta despre responsabilități, dar și pentru a le permite să-și aleagă propriile lucruri.
Setați rutine clare: Începeți să implementați o rutină regulată cu câteva zile înainte de începerea școlii. Acest lucru îi va ajuta pe copii să se adapteze treptat la programul școlar.
Promovați învățarea activă: Implicați copiii în învățarea activă. Citiți împreună, faceți experimente sau creați proiecte interesante care să le stimuleze imaginația și curiozitatea.
Stați conectați: Mențineți comunicarea cu profesorii copiilor voștri și fiți deschiși la colaborarea cu școala. Implicați-vă în activitățile școlare și monitorizați progresul lor.
Cu pregătirea adecvată și sprijinul părinților, copiii pot avea un început de școală de succes și plin de încredere.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100