Recunoașterea semnelor ascunse ale anxietății la copii

Publicat de Dr Mind pe

Anxietatea la copii se poate manifesta în moduri subtile și poate trece de multe ori neobservată. Este important ca părinții să fie atenți la semnele care pot indica prezența anxietății, astfel încât să poată oferi sprijinul necesar încă de la început. Iată câteva semne ascunse ale anxietății la copii:
???? Schimbări în comportament: Copilul poate deveni mai retras, mai tăcut sau poate evita interacțiunile sociale. De asemenea, pot apărea comportamente repetitive sau obsesive, ca modalitate de a face față anxietății.
???? Perfecționism exagerat: Atunci când copilul manifestă o nevoie excesivă de a face totul perfect și se îngrijorează foarte mult în legătură cu greșelile, acesta poate fi un semn subtil al anxietății.
???? Temeri excesive: Copiii cu anxietate pot dezvolta temeri neobișnuite sau excesive în legătură cu situații obișnuite. De exemplu, pot dezvolta teama de separare de părinți sau de anumite obiecte.
???? Probleme de somn sau alimentație: Anxietatea poate afecta somnul sau pofta de mâncare a copilului. Pot apărea dificultăți în adormire, treziri frecvente în timpul nopții sau refuzul unor alimente.
???? Scăderea performanțelor școlare: Copiii cu anxietate pot să aibă dificultăți în concentrare și să obțină rezultate scăzute la școală din cauza preocupărilor constante.

Părinții îi pot ajuta pe cei mici recunoscând aceste semne și oferindu-le sprijinul specializat necesar.

Clinica Dr. Mind oferă evaluări și terapii specializate pentru a ajuta copiii să dezvolte abilități de gestionare a anxietății prin: terapia cognitiv-comportamentală, terapia de relaxare sau jocurile terapeutice, adaptate vârstei și nevoilor fiecărui copil.
Cu sprijinul adecvat, copiii pot învăța să-și gestioneze anxietatea și să dezvolte abilități pentru o sănătate mintală și emoțională mai bună. Împreună putem construi un viitor mai luminos pentru cei mici. 

 

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100