Sindromul de burnout la copii

Publicat de Dr Mind pe

Cu toții știm că viața este plină de provocări și factori generatori de stres, iar copiii nu fac excepție de la aceste lucruri. Sindromul de burnout la copii este o problemă reală, iar când acesta se instalează, recunoașterea semnelor de către părinți este vitală, pentru a le oferi apoi sprijinul de care au nevoie.
✨ Factori generatori de stres la copii:
Sursa stresului poate fi diversă: presiunea școlară, competiția în rândul colegilor, prea multe activități extra-școlare și copilul nu mai are timp de joacă și relaxare, probleme în relațiile sociale sau evenimente traumatizante. De asemenea, schimbările familiale sau dificultățile de comunicare pot contribui la acest fenomen.
????️ Cum identificăm sindromul de burnout?
Părinții trebuie să fie primii observatori ai semnelor precum scăderea interesului pentru activități preferate, schimbări ale comportamentului, stări de iritabilitate, refuzul de a face o anumită activitate. Copiii pot prezenta și simptome fizice, precum dureri de cap, de stomac, apatie, refuzul mâncării.
⚠️ Efectele Sindromului de burnout asupra copilului
Deși fiecare copil se exprimă într-un mod unic, printre simptomele cele mai întâlnite sunt:  include oboseală excesivă, scăderea performanței școlare, anxietate, depresie și retragere socială.
???? Terapii și Remedii
Intervenția precoce și suportul adecvat sunt cruciale. Terapiile individuale, consilierea familială și tehnici de gestionare a stresului pot fi eficiente. De asemenea, promovarea unui mediu echilibrat, în care copilul să se simtă susținut și înțeles, joacă un rol esențial în recuperare.
Noi, la Dr. Mind, efectuăm o evaluare detaliată pentru a identifica sindromul de burnouti la copii și oferim un plan de tratament adecvat, personalizat. Sprijinim copiii în explorarea potențialului lor și în construirea unei baze solide pentru succesul școlar.
Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100