Strategii de gestionare ADHD la copii

Publicat de Dr Mind pe

Fiecare copil este unic, iar gestionarea ADHD poate fi o provocare, dar cu strategiile potrivite, puteți susține copilul în dezvoltarea sa. Iată câteva sfaturi utile:
1️⃣ Program și rutină: O rutină zilnică bine stabilită poate oferi copilului un cadru sigur și predictibil. Programele regulate îi pot ajuta să se simtă mai în control. De asemenea, folosirea agendelor, listelor de sarcini și a altor instrumente de organizare poate fi de mare ajutor în menținerea clarității și în gestionarea timpului.
2️⃣ Stimularea intereselor: Încurajați pasiunile și interesele copilului. Când sunt implicați în activități care îi pasionează, pot avea o concentrare mai bună. Desigur, nu uitați de recompense, pentru a încuraja comportamentele pozitive și realizările. O laudă sinceră poate face foarte bine.
3️⃣ Timp de mișcare și sport: Activitățile fizice regulate pot ajuta la canalizarea energiei excesive și la îmbunătățirea concentrării. Fiecare progres merită sărbătorit, iar fiecare zi este o oportunitate de învățare.
4️⃣ Colaborare: Mențineți o comunicare deschisă cu cadrele didactice pentru a asigura un mediu favorabil la școală, iar pentru sprijin profesional căutați ajutor de la specialiști în ADHD. Terapia comportamentală și alte intervenții pot fi de mare ajutor.

Noi la Dr. Mind, suntem aici pentru a oferi evaluări și intervenții personalizate pentru copiii cu ADHD. Susținem sănătatea mintală și suntem pregătiți să oferim sprijin individualizat fiecărei familii.

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100