Tulburarea de învățare nonverbală (NVLD)

Publicat de Dr Mind pe

Continuăm seria postărilor despre tulburările de învățare și astăzi detaliem despre tulburarea de învățare nonverbală (NVLD). Este o afecțiune puțin cunoscută și  adesea confundată parțial cu tulburarea Asperger sau ADHD.

 

NVLD este caracterizată prin dificultăți în înțelegerea și utilizarea informațiilor nonverbale. Cu alte cuvinte, copiii afectați nu au probleme cu comunicarea verbală, dar întâmpină dificultăți în domenii precum interacțiunea socială, coordonarea motorie, orientarea spațială și organizarea ideilor.

 

Există 6 categorii principale de deficiențe asociate cu NVLD:

1️⃣Orientarea și conștientizarea vizuală și spațială: Copiii pot avea probleme în perceperea corectă a formelor și a relațiilor spațiale. De exemplu, pot avea dificultăți în copierea unui cub sau în înțelegerea poziției lor în spațiu.

 

2️⃣Înțelegerea esențialului: Acești copii pot avea dificultăți în identificarea ideii principale dintr-un mesaj, în înțelegerea detaliilor și în realizarea relațiilor dintre ele. Acest lucru poate afecta capacitatea lor de a înțelege ceea ce citesc sau de a povesti o experiență.

 

3️⃣Comunicarea socială: Copiii cu NVLD pot avea dificultăți în descifrarea expresiilor faciale, a limbajului corporal și a normelor sociale. Pot fi percepuți ca fiind bizari și pot avea dificultăți în interacțiunea cu alți copii.

 

4️⃣Conceptele matematice: Acești copii pot întâmpina dificultăți în rezolvarea problemelor matematice care implică concepte și modele abstracte.

 

5️⃣Funcțiile executive: Abilitățile de organizare, planificare și rezolvare a problemelor pot fi afectate la copiii cu NVLD. Pot avea dificultăți în conceperea pașilor necesari pentru finalizarea unei acțiuni sau în segmentarea unei sarcini mai mari în sarcini mai mici.

 

6️⃣ Abilitățile motorii fine și grosiere: Copiii cu NVLD pot avea dificultăți în dezvoltarea abilităților motorii fine și grosiere, cum ar fi legarea șireturilor sau mersul pe bicicletă.

 

Dacă observați că cel mic prezintă aceste dificultăți în mod frecvent și pe termen lung, este important să consultați un specialist în domeniul sănătății mintale. Tratamentul pentru NVLD se concentrează pe abordarea individuală a dificultăților specifice ale fiecărui copil. Noi, la Dr. Mind, suntem aici să susținem sănătatea mintală și suntem pregătiți să oferim sprijin individualizat fiecărui copil.

 

???? Ne găsiți pe str. Cernăuți 13, Bloc A10, scara 2, Parter, Ap.54, sectorul 2, București

???? Programări la: +40743 105 100 sau la +0314 210 332


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100