Tulburări emoționale

Publicat de Dr Mind pe

Tulburările emoționale sunt afecțiuni mintale care se caracterizează prin emoții intense sau distorsionate, care interferează cu capacitatea unei persoane de a avea sau menține relații sănătoase și de a funcționa în mod adecvat în viața de zi cu zi. 

Exemple de tulburări emoționale includ depresia, anxietatea, tulburarea de stres post-traumatic, tulburarea bipolară și tulburarea de personalitate borderline. 

M. Rutter’s clasifică tulburările emoționale în patru categorii de simptome: schimbări în starea de dispoziție, schimbări în energie și activitate, schimbări în concentrare și atenție, și schimbări în comportamentul motivațional.

Tratamentul tulburărilor emoționale poate include terapie, medicație sau îmbunătățirea stilului de viață, cu scopul de gestiona mai bine emoțiile. 

 

Specialiștii psihologi și psihoterapeuți din clinica Dr. Mind vă pot ajuta să gestionați mai bine tulburările emoționale cu care vă confruntați dvs. sau cineva apropiat așa că îndrăzniți să cereți ajutorul de care aveți nevoie.

+40743 105 100