Tulburarile de limbaj la copii

Publicat de Dr Mind pe

Tulburarile de limbaj la copii se pot manifesta prin întârzieri în achiziționarea limbajului sau prin dificultăți în formularea și înțelegerea cuvintelor și a propozițiilor. Acestea pot apărea la orice vârstă, dar sunt mai frecvente în primii ani de viață.
Părinții ar trebui să fie atenți la semne precum intarzierea în apariția primelor cuvinte sau a primei propozitii complete, dificultăți în pronunție sau în înțelegerea cuvintelor și propozițiilor, dificultăți în procesele socializare și comunicare, precum și repetarea frecventă a unor cuvinte sau sunete.
Dacă părinții observă oricare dintre aceste semne, ar trebui să consulte un logoped (medic specialist în tulburări de limbaj). Acesta poate realiza o evaluare a copilului și poate recomanda terapiile adecvate.
Terapiile pentru tulburarile de limbaj pot include exerciții de vorbire și de ascultare, jocuri de limbă și activități de socializare și pot fi individuale sau de grup. Timpul necesar pentru a corecta tulburările de limbaj poate varia în funcție de gravitatea tulburării și de răspunsul copilului la terapie. În general, cu cât se începe terapia mai devreme, cu atât sunt mai multe șanse de a corecta tulburarea. Cu toate acestea, este important să se acorde timp și răbdare terapiei, deoarece progresul poate fi lent.
Noi la Dr. Mind avem în echipă logopezi supraspecializați în terapii de limbaj și susținem sănătatea mintală și emoțională a copiilor și adolescenților. Suntem aici să îi ajutăm în mod personalizat pe fiecare, așa că apelează-ne cu încredere oricând consideri!

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100