Tulburarile de somn la copii

Publicat de Dr Mind pe

Tulburările de somn la copii sunt destul de comune și pot fi cauzate de o varietate de factori. Aceste tulburări pot afecta atât calitatea somnului, cât și cantitatea acestuia și pot duce la probleme precum iritabilitate, oboseală, dificultăți școlare sau creștere în greutate.
Printre cele mai comune tulburări de somn la copii se numără:
1. Insomnia – Dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit pentru o perioadă suficientă de timp. Aceasta poate fi cauzată de anxietate, depresie, stres sau o schimbare majoră în programul de somn.
2. Somnul agitat – Copiii care suferă de somn agitat se mișcă mult în timpul somnului și au dificultăți în a rămâne într-o poziție confortabilă.
3. Somnambulismul – Acesta este un comportament neobișnuit în timpul somnului, în care copilul poate merge sau alerga în timp ce doarme.
4. Episoadele de respirație întreruptă (apnee în somn) – Aceasta este o problemă comună la copiii supraponderali sau obezi. În timpul somnului, copilul poate face pauze în respirație, ceea ce poate duce la oboseală excesivă și probleme de concentrare în timpul zilei.
5. Coșmarurile – Aceasta este o tulburare de somn în care copilul are vise înfricoșătoare sau experiențe traumatice în timpul somnului.
Este important să discutați cu un medic dacă observați câteva din simptomele de mai sus la copilul dvs. Acestea pot fi tratate prin terapia comportamentală, terapia cognitiv-comportamentală sau, în unele cazuri, tratament medicamentos, împreună cu îmbunătățirea stilului de viață din timpul zilei.
În general, asigurarea unui program de somn adecvat și a unui mediu relaxant pentru somn poate ajuta la prevenirea și tratarea tulburărilor de somn la copii.
Noi la Dr. Mind susținem sănătatea mintală și emoțională a copiilor și adolescenților și suntem aici să îi ajutăm în mod personalizat pe fiecare.
Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+40743 105 100